Te hoge huurkosten

De wetgever heeft maximum prijzen bepaald als het gaat over de kale huur. Deze maximale prijzen zijn terug te vinden artikel 10 lid 1 in Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte. Veel verhuurders zijn niet op de hoogte van deze wet of overtreden deze wet bewust. Hierdoor betaald het meerendeel van de huurders te veel huur. Als je te veel betaalt, kunnen wij dit via de huurcommissie met tientalen euro’s of soms honderden euro’s omlaag brengen.

Lees verder ›

Bemiddelingskosten

Het vragen van bemiddelingskosten mag volgens de wet niet artikel 7:417 lid 4 BW. Toch wordt door veel verhuurders deze kosten in rekening gebracht. Deze kosten kunnen onder verschillende namen voorkomen zoals administratie kosten en sleutelgeld. Deze termen vallen allemaal onder het begrip bemiddelingskosten. De wet stelt simpel weg dat er geen extra kosten mogen gerekend worden naasten de huur en de servicekosten. Ook de tussenpersonen die kosten in rekening brengen voor bemiddeling mogen dit volgens artikel 7:264 BW niet doen. Als u toch deze bemiddelingskosten heeft betaald dan kan u via ons dit terugvorderen.

Lees verder ›

Servicekosten

Naast de kale huur rekenen verhuurders ook vaak servicekosten. Dit zijn kosten voor onder andere het energiegebruik, watergebruik en de afvalstofheffing. Deze kosten mag een huurbaas doorberekenen aan de huurder. Hiervoor vraagt de verhuurder per maand een voorschot namelijk de servicekosten. Als het goed is, verrekent de verhuurder na een jaar de werkelijke kosten met het voorschot. Een bewijs van deze verrekening behoort de huurder één keer per jaar te krijgen.

Lees verder ›